Gediplomeerd leerkracht basisonderwijs en remedial teacher, Lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers (LBRT) en mede-auteur van de serie “Puzzelen met...”, uitgegeven door Thieme Meulenhoff, uitgeverij van materialen voor het onderwijs; KvK: 27354685

 eva@leerplezier.nl  

 

 

 

De naam Leerplezier

Je leert het best wanneer je iets interessant en leuk vindt en wanneer je je op je gemak voelt. Daarom vind ik het erg belangrijk dat kinderen hier met plezier komen. De stof probeer ik, waar dat kan, in een leuke vorm aan te bieden. Door met spelletjes en leuke materialen te werken zijn kinderen gemotiveerd en leren ze sneller. Als ze merken dat ze vooruit gaan, zien ze niet meer zo op tegen bepaalde vakken en gaan weer met meer plezier naar school.

 

Even voorstellen

Mijn naam is Eva den Boogert. Na enkele jaren voor de klas te hebben gestaan heb ik mij gespecialiseerd in remedial teaching. Ik volgde de tweejarige opleiding bij het Seminarium voor Orthopedagogiek. Ik heb zes jaar in een groot instituut in Den Haag gewerkt. Daar begeleidde ik kinderen met leerproblemen van 5 tot 18 jaar en enkele volwassenen. Ik gaf daar met plezier remedial teaching, huiswerkbegeleiding en de cursussen: schrijfdans, Citotraining, werkwoordspelling en breuken/ procenten. Nu heb ik een eigen praktijk aan huis. Ik heb mij verdiept in gedragsproblematiek bij Harry Jansens en ben sinds 2010 trainer beelddenken. Meer hierover vindt u bij “ik leer anders”.

 

Het geven van remedial teaching of bijles is uitdagend en dankbaar werk. Elk kind is uniek en door individuele begeleiding op maat, kan je erg veel bereiken.

 

Ontwikkeling materialen

Naast de materialen en spelletjes die ik ontwikkel om de lessen leuker te maken heb ik gewerkt aan de serie “puzzelen met ...” voor Thieme Meulenhoff. De boekjes zijn gericht op taal, spelling, werkwoordspelling, woordenschat, spreekwoorden en gezegden. Naast korte stukken theorie staan er veel uitdagende oefeningen en leuke puzzels in waarmee kinderen zich de leerstof eigen kunnen maken. Bij “links” kunt u hierover meer informatie vinden.

Voor “Stempelfabriek & Jegro” heb ik drie kwartetseries gemaakt over spelling en taalkundig ontleden.